• Interview met Redouan el Hamdani, voorzitter van vv UNO toernooi Commissie

   

  VV Uno Website in gesprek met Redouan El Hamdani, de voorzitter van de vv UNO Toernooi Commissie, over de jonge toernooi commissie en de komende vv UNO toernooien.

   

  UNO: Hoi Redouan. Bedankt dat je tijd wil vrijmaken om ons te woord te staan.

  Kun je jezelf voorstellen?
  R:
  Ik ben Redouan el Hamdani, ik voetbal op vrijdagavond bij het 35+ team van vv UNO en heb een zoon Yassine voetballen in JO17-1.
  3 Jaar geleden hebben wij ons aangemeld bij vv UNO.
  Sinds 2 jaar ben ik actief als vrijwilliger. Momenteel als voorzitter van de toernooiencommissie en als kantine coördinator.

  In mijn jeugd vond ik toernooien altijd geweldig, echt een happening. Deze ervaring gun ik de jeugd van vv UNO ook! Dat is mijn drive!

  Roel (Roel de Groot voorzitter vv UNO) benaderde mij of ik interesse had om een toernooi te helpen organiseren. Er was geen toernooiencommissie en voor zover wij wisten was er in het korte bestaan van de club nog niet eerder een officieel toernooi georganiseerd. Dus we moesten van scratch beginnen. Met vallen en opstaan resulteerde onze eerste vv UNO JUMPXL-toernooi in een daverend succes. Dit dankzij alle vrijwilligers en sponsoren. Al die UNO mensen die spontaan de handen uit de mouwen staken. Geweldig!
  Deze prestatie smaakte naar meer. We besloten om hiermee door te gaan en de toernooien uit te breiden.

  Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het sportieve gedeelte van een toernooi. Ik hou van het spelletje.
  Echter de inkomsten op zo’n dag zijn voor de club HEEL belangrijk. Die financiën komen uiteindelijk weer ten goede van de spelers. En dat maakt dat de "bal weer rond is".

  Wie zijn die leden van de toernooiencommissie?
  R:
  Jeffrey Hagens (Wedstrijd technische zaken/Vergunningen)
  Robin de Wolff (Accommodatie/Communicatie)
  Marcel Kwint (Communicatie)
  Jeroen Duivis (Financiën/Sponsoring)
  Saskia Wagner (Kantine)
  Roel de Groot (Kaderlid)
  Frank van der Vlist (Kaderlid)
  Redouan el Hamdani (Voorzitter)

  Wat doet de toernooiencommissie?
  R:
   De toernooicommissie is verantwoordelijk voor de toernooien die bij de eigen vereniging worden georganiseerd.
   Werft (in samenwerking met de sponsorcommissie) sponsoren en stelt budgetten op voor de toernooien.
   Verzamelt de uitnodigingen voor de (eigen)toernooien en stelt een wedstrijdschema samen.
   Zorgt voor de administratieve afhandeling van de aanmeldingen en zorgt ervoor dat de leiders van de elftallen tijdig op de hoogte zijn.
   Bevordert de goede samenwerking en coördinatie met andere commissies.
   Draagt zorgt voor publicatie van eigen toernooien.
   Staat garant voor vermaak voor jong en oud tijdens het toernooi.


  Welke toernooien gaan er bij UNO plaatsvinden en wanneer?
  R:

  20 april 2019 Hoofddorp cup 1ste editie.

  De jeugdteams JO8 t/m JO15 van vv UNO, SV Overbos en SV Hoofddorp strijden om DE wisseltrofee. Die prijs kun je als vereniging ieder jaar winnen. Het idee is om er een jaarlijks terugkerend toernooi van te maken en wellicht willen we het doortrekken naar alle clubs van de gemeente Haarlemmermeer. Deelname stellen we in het belang van vv UNO verplicht.

  15&16 juni 2019 JUMP XL selectie Jeugdtoernooi 2de editie Leeftijden J08 t/m J015
  In navolging van het succes van vorig jaar is dit toernooi weer terug op het programma gezet. Dit is ons eigen toernooi speciaal voor selectieteams. Deelname van de vv UNO-teams aan dit toernooi is wederom in het belang van onze vereniging verplicht.
  ?? JO8 t/m JO12 op zaterdag
  ?? JO13 t/m JO15 op zondag

  6 Juli 2019 Senioren 18+ leden eindejaar toernooi (voorheen vv UNO-vrijwilligers toernooi).
  Een 7 tegen 7 (half) veld toernooi zoals iedereen al wel kent. Tevens afsluiting van het voetbalseizoen. Gezellig met elkaar een potje voetballen met daarna een hapje, een drankje en muziek.


  Je geeft aan dat het voor de teams t/m JO15 verplicht is om deel te nemen aan de Hoofddorp Cup en voor de selectie-teams van deze leeftijd ook aan het JUMPXL Toernooi. Waarom is dat?
  R: Ja, dat klinkt niet echt vrijwillig hé? Maar daar hebben wij über belangrijke redenen voor. Reden één is te waarborgen dat eigen teams aan vv UNO-toernooien deelnemen (en zich dus op onze toernooi dagen niet aanmelden voor andere toernooien). Daarmee willen wij de saamhorigheid van onze vereniging verder ontwikkelen. Ons vv UNO-clubhart harder laten kloppen. Het zou ook een beetje vreemd zijn dat je als gastheer clubs uitnodigt en je eigen teams niet meedoen. Tweede reden is dat wij als vereniging uitzicht willen hebben op de financiële voordelen van toernooien houden op je eigen cluppie. De tekorten worden hiermee weggewerkt. Zelfs krijgen we hiermee uitzicht op een positieve financiële start van het nieuwe seizoen. Dat geld komt weer ten goede aan de vereniging. Dat betekent dat spelers hier beter van worden.

  Hoe fijn is het niet dat vaders, moeders, broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes, ooms, tantes, oma’s, opa’s en alle andere denkbare supporters langskomen om hun ‘helden’ aan te moedigen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd op De Deugd!

  Hebben jullie ook nog vrijwilligers nodig?
  R: Hoe kun je een vereniging laten draaien zonder vrijwilligers. Vrijwilligers zijn binnen de vereniging van onschatbare waarde en dus ook voor de toernooien.
  Bij deze een oproep aan ouders, opa’s en oma’s broers, zussen en bekenden om zich aan te melden via toernooien@vvuno.nl of via één van de commissieleden. We hebben genoeg te doen.


  Dank je wel Redouan voor dit interview. Wil je nog iets kwijt?
  R: Jazeker, Ik ben ervan overtuigd dat dit soort evenementen ook een platform creëert om te verenigen en leden en ouders ruimte bieden hun cluppie op een ander manier te leren kennen. Mocht je onze vereniging willen helpen laat ons dit weten. Deelname als vrijwilliger levert naast voldoening ook een reductie van het aantal vrijwilligers uren op.
  Daarnaast wil ik mijn dank uitspreken naar de toernooiencommissieleden en alle vrijwilligers die dit tot succes gaan maken.

   

 • Redouan El Hamdani, Voorzitter toernooi commissie