• Voetbalbeleid Uno

  Bij Uno vinden we het belangrijk dat iedereen met plezier voetbalt. Plezier komt uit uitdaging, uit een prettige open sfeer, uit jezelf ontwikkelen. De afgelopen jaren hebben we duidelijke doelstellingen gehanteerd voor osn voetbalbeleid:

  We willen met alle teams zo hoog mogelijk spelen. Zolang er maar een goede balans is tussen winnen en verliezen. Elk team speelt zo hoog als het aan kan. 

  We zijn ook een kleine vereniging, dus we willen er voor zorgen dat elk lid een passed team krijgt.  Dus dat betekent dat we ook die teams willen ontwikkelen en talenten in die teams kunnen begeleiden. Daarvoor moeten we weten wie dat zijn, we willen die begeleiden en zo goed mogelijk laten worden. Dat betekent dat we ook meer aandacht gaan besteden aan deze recreatieteams. Dat is niet alleen goed voor de ontwikkeling van alle spelers, maar het geeft ook een stevigere basis voor de doorstroming naar selectieteams. 

  Dat betekent dat we ook de vrijwillige trainers (ouders) van de recreatieteams goed begeleiden.

   

 • Onze uitgangspunten

  Vanaf de start van seizoen 2018 - 2019, werken we bij Uno met het Coerver Coaching systeem.

  We kiezen voor deze methode om een aantal redenen. We willen graag dat 

  1. ieder lid plezier in de wedstrijden en de trainingen heeft
  2. ieder lid zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen
  3. ieder lid meerdere keren per week kan komen trainen
  4. de trainingen zoveel mogelijk individueel zijn opgebouwd en aandacht hebben voor technische vaardigheden, spelinzicht en teamopbouw
  5. de trainingen gebaseerd zijn op een samenhangende methodiek
  6. we met verschillende niveaus tegelijk kunnen trainen
  7. de afstand tussen selectie en recreatie kleiner wordt. 
  8. we een grotere basis hebben voor de selectieteams

  Met het Coerver Coaching systeem wordt aan deze wensen voldaan.

   

 • Selectieteams en recreatieteams

  Bij Uno kennen we naast recreatieteams ook selectieteams.  De selectieteams (JOx-1 en JOx-2) teams spelen op hoger niveau dan de recreatieteams. In iedere leeftijdscategorie hebben we vanaf het seizoen 2018/2019 maximaal 2 selectieteams. De selectieteams trainen in ieder geval 2x per week. Zie hier hoe dat organisatorisch in elkaar zit.

  De selectieteams van 1 leeftijdsgroep trainen op hetzelfde tijdstip. Zodat de hoofdtrainer zicht heeft op de ontwikkeling van alle selectiespelers. In het selectiebeleid lichten we toe hoe we met de onderbouw en bovenbouw selectieteams omgaan.

  Vanaf volgend seizoen bieden we extra trainingen op vrijdagavond en zondagochtend aan voor ieder lid van Uno. In die extra trainingen wordt vooral aandacht besteed aan techniek. Als je technisch vaardig bent, goede balcontrole en lichaamsbeheersing hebt kun je ook beter tactisch gaan spelen. Deze extra techniektrainingen bieden we aan iedereen die lid is van Uno aan. Dat betekent dat je als recreatiespeler als je dat wil, 3x per week zou kunnen trainen.

  Dat doen we bewust omdat we graag de afstand tussen recreatie en selectieteams klein willen houden. We willen dat iedereen zich optimaal kan ontwikkelen. 

 • Wat is de Coervermethode?

  De opzet van de Coerver Coaching methodiek


  Coerver Coaching is vernoemd naar Will Coerver, was een Nederlandse voetballer en trainer die vooral bekend stond om zijn kap en draaitechniek. Dat werd in Amerika opgepikt door Charlie Cook en door de Engelsman Alf Galustian. Die er uiteindelijk een structurele opleidingsmethodiek van maakten, gericht op het verbeteren van voetbaltechnische vaardigheden en handelingen ontwikkelen. Hoewel Wiel Coerver een Nederlander was, werd de Coerver methode nog niet in Nederland aangeboden. Rainel Woerding haalde de methode naar Nederland en heeft nog steeds veel contact met Charlie en Alf.

  Ondertussen wordt het in 48 landen toegepast. En is het dus met recht een internationale methodiek, die bovendien door de FIFA is goedgekeurd.

 • De Coerver methode in een notendop

  De Coerver methodiek werkt steeds op twee aandachtsgebieden, samengevat in de Pyramide of Total Player De-velopment (de pyramide van spelerontwikkeling), die bestaat uit:

  • Voetbaltechnische vaardigheden (rechts): balvaardigheid, aannemen en passen, aanvallen en verdedigen, snelheid, afmaken en samenspel
  • Persoonlijke vaardigheden (links): concentratie, communicatie, zelfvertrouwen, competitievaardig, creativi-teit en samenwerking

  De ontwikkeling en training vindt van onder naar boven plaats. Je kunt pas goed aannemen als je balbe-heersing hebt, je kunt pas goed aanvallen en verdedigen als je kunt aannemen en passes op maat kunt maken etc. Dat geldt ook voor de persoonlijke ontwikkeling, pas als je geconcentreerd kunt voetballen, kun je ook effectief gaan communiceren, die twee zijn weer nodig als basis voor zelfvertrouwen, en pas als je zelf vertrouwen hebt, ben je in staat om competitiever te zijn etc.

  Die twee vaardigheden worden tegelijk ontwikkeld. Dus balvaardigheid (ball mastery) tegelijk met concentratie

  Dat betekent op de training bijvoorbeeld dat je tegelijkertijd bezig bent met een oefening voor balbeheersing en op moet letten wat de trainer voor extra aanwijzingen geeft. Bijvoorbeeld zeggen welke kleur pionnetje hij omhoog houdt. Het centrale uitgangspunt is bij iedere training: iedereen een eigen bal. Daarmee leg je de aandacht bij jezelf en veel minder bij de ander. Dat, weten ze uit ervaring, geeft veel zelfvertrouwen.

   

 • Voordelen van Coerver

  1. Coerver coaching is erkend door de FIFA
  2. Sinds 2015 is Coerver Coaching ook een bijscholingspartner van de KNVB sinds 2015, waarmee de trainingen ook zijn erkend door de UEFA en leveren het volgen van de trainerscursussen bij Coerver coaching ook Uefa en KNVB trainingspunten op.
  3. Coerver Coaching heeft in Adidas een global partner gevonden. Dat betekent dat alle clubs waar Adidas een partnership mee heeft, dat zijn o.a. Bayern München, Real Madrid, Benfica, ook voor Coerver Coaching toegankelijk zijn. En Coerver Coaching dus ook met deze topclubs informatie en kennis uitwisselt.
  4. Via het netwerk van Coerver Coaching krijg je ook toegang tot het wereldwijde netwerk van coerver coaching, zodat je ook in de gelegenheid bent om deel te nemen aan internationale toernooien, of op bezoek te gaan bij een andere Coerver Coaching Partner.
  5. Neuroloog Peter Bayne, heeft zijn kennis over het werken van de menselijke hersenen aangedragen en heeft de methode wetenschappelijk getest. Ook hij geeft aan dat het werkt. Trainen volgens deze methode werkt echt. Het trainen volgens deze methode laat zichtbare positieve effecten in de hersenen zien
  6. De Coerver Coaching methode stimuleert de driehoek: ouder, kind, trainer. Door in de online omgeving ook thuisopdrachten afgestemd op het individu aan te bieden.
  7. Ook Nederlandse Betaald Voetbal organisaties gebruiken de Coerver Methode: Ajax camps &clinics,  AZ,  Almere city en fc Utrecht.
  8. In de appstore ( voorlopig alleen voor apple dus) is de Coerver Coaching Ball Mastery App te downloaden met 90 gratis moves om thuis te oefenen.