• Jeugd onder 8 categorie

  Benaming:
  Sinds het seizoen 2016-2017 heeft de KNVB de benaming van de categorien aangepast naar de internationale codering. Voorheen hadden we het over Fjes, Etjes, etc. echter spreken we tegenwoordig over Jeugd onder 7, 8, etc.

  Indeling:
  Om te bepalen in welke leeftijds categorie u of u kind valt wordt er gekeken naar het geboorte jaar. Bijvoorbeeld in het seizoen 2018-2019 mogen er kinderen aan de JO8 categorie mee doen die geboren zijn in het jaar 2011 of erna. Echter mag een kind uit 2011 ook mee doen met een hogere categorie. Echter is dit alleen mogelijk indien de vereniging en de ouder(s)/speler gezamelijk akkoord hiermee zijn.

 • Trainen:
  Bij onze vereniging kunnen de recreatieteams 1 keer in de week trainen en de selectieteams 2 keer in de week. Bij zowel de recreatie- als selectie teams wordt er een beroep gedaan op de ouders om een trainer en teammanager aan te stellen. Indien er vanuit de vereniging een trainer beschikbaar is zullen deze als eerste op de selectieteams gezet worden. Echter zijn wij hierbij geheel afhankelijk van onze leden. Uiteraard krijgen de nieuwe trainers de nodige spullen en ruimte om hun training te geven en indien gewenst kunnen zij ook vragen om ondersteuning en/of adviesen.

  Heel kort samengevat de trainer verzorgt de trainingen en motiveerd/adviseerd de kinderen bij de wedstrijden en de teammanager zorgt voor de overige zaken rondom de wedstrijd (aanmelden bij wedstrijd, drinken bij thuiswedstrijden, etc.).

  Wedstrijden:
  De wedstrijden worden gespeeld op zaterdag en zijn meestal in de regio en 's ochtends. Echter kan het voorkomen dat er een inhaal wedstrijd of verplaatste wedstrijd door de weeks gespeeld moet worden. Indien dit het geval is bij een thuis wedstrijd dan proberen wij deze ingedeeld te krijgen op het moment dat er normaliter getraind wordt. 

  Regels:
  - Laat de kinderen voetballen en moedig ze alleen positief aan. Het is belangrijk om niet aan te geven wat een kind moet doen, hoe moeilijk dit ook is. Zowel de KNVB als de club vinden het belangrijk dat de kinderen zelf gaan voetballen en zelf gaan inzien wat ze eventueel anders hadden kunnen doen. Indien een ouder of trainer aangeeft wat een kind moet doen als hij de bal heeft dan voert het alleen een opdracht uit en denkt er niet verder bij na waarom.
  - Voetbalvelden zowel thuis als uit zijn alleen bedoeld voor de spelers, trainer/teammanager en spelbegeleider/scheidsrechter

  Vrijwilligers:
  - Als vereniging is het de bedoeling om gezamelijk ervoor te zorgen dat we onze passie kunnen uitoefenen. Gezien de kinderen in deze categorie te jong zijn voor vrijwilligerswerk doen wij een beroep op de ouders. Een paar voorbeelden hiervan zijn helpen in de kantine, klusdagen, website, sponsorwerving, etc. echter kunt u ook team manager worden of trainer. Als trainer krijgt u alle benodigde middelen ter beschikking om trainingen te kunnen geven en op u verzoek ook de nodige training/ondersteuning.
  - Voor een vrijwilligerstaak als trainer is de vereniging verplicht om een VOG aan te vragen