• Jeugd onder 11 categorie

  Benaming:
  Sinds het seizoen 2016-2017 heeft de KNVB de benaming van de categorien aangepast naar de internationale codering. Voorheen hadden we het over Fjes, Etjes, etc. echter spreken we tegenwoordig over Jeugd onder 7, 8, etc.

  Indeling:
  Om te bepalen in welke leeftijds categorie u of u kind valt wordt er gekeken naar het geboorte jaar. Bijvoorbeeld in het seizoen 2018-2019 mogen er kinderen aan de JO8 categorie mee doen die geboren zijn in het jaar 2011 of erna. Een kind mag ook mee doen met een hogere leeftijdscategorie, mits de vereniging en de ouders/spelers hier gezamenlijk mee akkoord zijn. 

 • 2x per week trainen, voor alle teams:
  Bij onze vereniging kunnen alle teams 2 keer in de week trainen. Vanuit de vereniging wordt zoveel mogelijk gezorgd voor trainers. Maar vaak zijn we ook afhankelijk van een ouders. Uiteraard krijgen de nieuwe trainers, voldoende begeleiding, via een uitgebreide trainingsbegeleiding van de Coervermethode, de juiste spullen. Voor het praktische reilen en zeilen heeft elk team een teammanager. Dit is een ouder van één van de spelers. De teammanager zorgt voor de overige zaken rond de wedstrijd, zoals aanmelden bij wedstrijd, drinken bij thuiswedstrijden, etc.).

  Wedstrijden:
  De wedstrijden worden gespeeld op zaterdag en zijn in de regio en meestal 's ochtends. Soms komt het voor dat er een inhaal wedstrijd of verplaatste wedstrijd door de weeks gespeeld moet worden. Indien dit het geval is bij een thuis wedstrijd dan proberen wij deze ingedeeld te krijgen op het moment dat er normaliter getraind wordt. 

  Regels:
  - Laat de kinderen voetballen en moedig ze alleen positief aan. Het is belangrijk om te roepen wat een kind moet doen, hoe moeilijk dit ook is. Dat leidt af en helpt kinderen niet bij het verkrijgen van meer inzicht..
  - Voetbalvelden zowel thuis als uit zijn alleen bedoeld voor de spelers, trainer/teammanager en spelbegeleider/scheidsrechter. Ouders en publiek mogen niet op de velden.

  Vrijwilligers:
  - Als vereniging is willen we samen voor zorgen dat we onze passie kunnen uitoefenen. Omdat de kinderen in deze categorie te jong zijn voor vrijwilligerswerk doen wij een beroep op de ouders. Een paar voorbeelden hiervan zijn: helpen in de kantine, klusdagen, website, sponsorwerving, etc.
  - Voor een vrijwilligerstaak als trainer is de vereniging verplicht om een VOG aan te vragen.