• Je eigen FIFA kaart nu bij vv UNO

    Vorig jaar is vv UNO een interessante samenwerking aan gegaan met Forward Football. Forward Football is een innovatief bedrijf dat in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam nieuwe technologie inzet om het voetbal en voetbalspelers te verbeteren. Dat doen ze door metingen te doen van spelers en die vervolgens te vertalen naar verbeterde trainings- en speeltechnieken. Spelers, trainers en clubs krijgen zo veel betere inzichten in het kunnen van hun spelers. Ze werken onder meer samen met AFC en Sparta Rotterdam. Zij hebben een tool ontwikkeld voor amateurclubs en wij mogen die als eerste amateurclub gaan gebruiken. 

    Metingen door slimme technologie

    Deze tool maakt gebruik van antennes om het veld en trackers per speler. Waardoor we een heel nauwkeurig en betrouwbaar beeld krijgen van voetbal fysieke, tactische en technische prestaties op het veld. De tracker geeft daarnaast informatie over de positie, hoekverandering, versnelling en hartslag van de speler. Tot slot is ook een slimme bal-technologie ontwikkeld  zodat ook de voetbalhandelingen in kaart worden gebracht. Het eindresultaat een all round plaatje, waarbij je ook inzicht krijgt in afwijkingen ten opzichte van het gemiddelde. Zo troffen ze vorig jaar bij een speler een kleine hartafwijking aan. Dat is natuurlijk belangrijk om te weten.

    Een gedetailleerd spelersrapport

    Dat eindresultaat wordt tot slot leuk vormgegeven in een soort fifa kaartje, met daarop allerlei informatie zoals; je dribbelsnelheid, je hartslag, je calorieverbranding, sprinttopsnelheid, totale afgelegde km in een training, je explosiviteit, hoe vaak je links of rechtsom draait en je belasting.