• Uno-beleid Bovenbouw

  To focus or not to focus that is the question

  Er verandert een hoop bij UNO, met als enige doel, om het beter te maken. Bij UNO komen deze veranderingen ook voort uit wijziging van het beleid om UNO financieel gezond te houden. 

  Maar zoals een voetbal legende zei: Ieder nadeel heeft zijn voordeel. En daarom voeren wij ook wijzigingen door die het huidige beleid zullen verbeteren.

 • Wat verandert en wat blijft? De feiten op een rij

  Selectieteams gaan 2x 90 minuten per week trainen.
  De selectieteams gaan 2x 90 minuten trainen ipv 3 x 60 minuten, zoals het vorige seizoen.. Hierdoor blijft de trainingstijd gelijk, maar deze tijdsindeling is beter voor de opbouw van de training.
  Bijkomend voordeel is dat de spelers 1 dag minder kwijt zijn waardoor het beter met school te combineren valt.

  4 tot 6 Trainers met TC3 diploma
  Ook in seizoen 18/19 zullen er weer 2 trainers opgeleid worden voor TC3 diploma. Afgelopen seizoen hebben 2 trainers het TC3 diploma behaald. Afgelopen seizoen waren er 3 trainers met een TC3 diploma actief. JO19-1, JO15-1 (2e seizoenshelft) en de jo11-1. Voor het komend seizoen zullen er minimaal 4,  maar waarschijnlijk 6 TC3 trainers bij UNO actief zijn.

  En om te zorgen dat we voldoende trainers hebben, werven we steevast ook actief trainers via speciale websites. Dat doen we in de periode april, mei, juni extra om er voor te zorgen dat we nog voor de start van de zomer rond zijn met gediplomeerde trainers.

  Teamindeling gebaseerd op hele seizoen
  Voor de selectieteams zijn er het gehele seizoen analyses gemaakt, die gebruikt worden voor de teamindeling. En daarnaast worden er selectietrainingen en wedstrijden georganiseerd worden waar ook de beste breedtesportspelers aan meedoen.

  Eerste klasse of Hoofdklasse
  Een team gaat zo hoog mogelijk spelen, waarbij we een goede balans tussen tussen winnen en verliezen willen.

  Uitkomen in de hoofdklasse is dus zeker mogelijk, maar als een team in de hoofdklasse uitkomt en iedere wedstrijd met dubbele cijfers verliest is een plaats in de eerste klasse beter.


  Samenvatting
  Ook het volgend seizoen wordt er naast het coerver programma de focus gelegd op de bovenbouw:  door het opleiden van trainers, gediplomeerde trainers voor de groep, opleiden van de individuele speler, intensieve trainingen met een efficiĆ«nte tijdsduur.

   

  Martijn van Noord
  Bestuurslid Voetbal Technische Zaken.