• KNVB Leeftijdsindeling

  Internationaal gebruikelijke aanduidingen
  De bekende aanduidingen A- tot en met C-junioren en D- tot en met F-pupillen worden niet meer gebruikt. Hiervoor in de plaats komen de internationaal gebruikelijke aanduidingen Onder 20 (jaar) tot en met Onder 6 (jaar). C-junioren worden dus bijvoorbeeld Onder 15. Dit was altijd al de leeftijdsgrens van de C-junioren. Feitelijk verandert er dus niets.

  De huidige Onder 8-, Onder 10-, Onder 12- en Onder 14-klassen, die op verschillende plaatsen in het land al worden aangeboden, worden dus ook in het komende seizoen op dezelfde wijze georganiseerd.

  J staat voor jeugdcompetitie
  Nieuw is ook de toevoeging van een J in de aanduidingen voor de jeugd. Niet de J van jongens, maar de J van jeugd. Jeugdklassen waarin zowel jongens als meiden gezamenlijk in één team of als teams tegen elkaar kunnen uitkomen. Naast deze gemengde jeugdcompetities is bij een aantal leeftijdsgroepen ook een specifieke meidencompetitie, die wordt aangeduid met een M in plaats van een J.

  De opgave van teams gaat op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heet het B1-elftal nu het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team. Ook de indeling gaat niet anders zijn dan in voorgaande jaren.\

  De afkorting toegelicht

  JO8, staat dus voor jeugd onder 8. Kinderen jonger dan 8 jaar.